Workshop Trygg Kultur

Workshop Trygg Kultur

Det går att förebygga sexuella övergrepp genom att skapa en god kultur.  Därför erbjuder Equmeniakyrkan och Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd, med stöd av Svenska Missionsrådet, en utbildning som handlar om riskfaktorer, motstrategier, härskartekniker och konstruktiva samtal. Vi tror att den bästa strategin för att kyrkans alla mötesplatser ska vara så trygga som möjligt är att våga vara ärlig med både det som fungerar och det vi kan göra bättre. Vår målbild är att kyrkans kultur alltid ska vara präglad av jämlikhet, trygghet, respekt och öppenhet och ha en självklar plats för ärliga samtal och konstruktiv kritik.

Vi lär ut metoder för att…
– identifiera, analysera och motverka faktorer som ökar risken för sexuella övergrepp
– identifiera och motverka härskartekniker
– ge och ta emot konstruktiv feedback

Workshopen riktar sig till alla som finns inom Equmeniakyrkan och fungerar lika bra på ett tonårsläger, ett styrelsemöte eller en medarbetarsamling! Workshopen tar 1,5 eller 3 timmar beroende på era förutsättningar och kostar ingenting för er.

VILL DU BLI UTBILDARE? Har du en koppling till Equmeniakyrkan och vill vara med och påverka församlingar, regioner, scoutföreningar m.m. är detta perfekt för dig! Vi söker utbildare av olika ålder, bakgrund, könstillhörighet, och gärna från hela Sverige. Utbildare förväntas hålla minst tre utbildningstill­fällen, Equmeniakyrkan står för reseersättning och arvode.

Obligatorisk utbildning av utbildare: Söndag 15 september kl 10.00–16.00 på Ekumeniska Centret, Alvik, Stockholm. (Vi ser över möjlighet att hålla ännu en utbildning – anmäl intresse även om datumet inte fungerar!)

» Ansök idag på det här formuläret

Anmäl dig senast 20 augusti 2019

Frågor? Mejla info@svekumeniskakvinnor.se